İnsanlar çoğu zaman yaptıkları veya yapamadıkları şeyler için pişman olurlar..

Bende bu durum genelde “tüh keşke şöyle deseydim” diye sonradan aklıma gelen söyleyemediklerimin pişmanlığı olur..

Karşımdaki bana ağzına geleni sayar  belki hakaret eder ama ben hep sessizce dinler kırmadan cevap vermeye çalışırım.

Ama ne zaman ki artık bardak taşar o zaman bende taşarım işte!

Şuan hayatımda tam da böyle birşey yaşadım. Değer verdiğim bir ‘arkadaşım(!)’ tarafından hiçte üstü kapalı olmayan hakaret mi desem eleştiri mi desem ortaya karışık ne varsa söyledi sağolsun..

Ben ne yaptım? Sustum biraz.. biraz cevap verdim.. Sonra iş çığırından çıktı ve baktım ki seri hakaretler saçma konuşmalar ardı arkası kesilmeyen yanlışlar tamam dedim. Bu sefer her zaman ki özge olmayacağım. Normalde yaptığı açıklamalar ve ettiği özürler benim için kabul olurdu. Uzatmazdım hiç.. Ama bu sefer uzatacağım.. Bu sefer kendim için uzatacağım. Şu hayatta kimse kimseden üstün değil. Kimse kimseyi sevmek zorunda da değil. Ama sevmiyorsa da sahtelik rol yapmaya da gerek yok sanırım.

Düşündüm ki sözde arkadaşım dışarıdan bakıldığında çok düşünceli ince yardımsever biri gibi görünüyor ama ona hiç bir şey yapmamama rağmen dünyanın ağır sözlerini söyleyebiliyorsa demekki çok güzel rol yapıyormuş ?

Bende artık buna izin vermemeye karar verdim. Çünkü bu 3 etti. Çünkü bu son damlaydı. Ben yine birşey olmamış gibi davransam insanlığımı bozmasam  yaklaşık 3 hafta sonra yine bunları yazıyor olurum. Ayrıca sinirlenip üzülmem de yanıma kar kalır..

Meğer ben 4 senedir sürekli izlenen her hareketi eleştirilen  aslında hiç sevilmeyen biriymişim de haberim yokmuş ?

Durum böyle olunca bu insanla aynı işyerinde olunca bu sefer dedim hayır özge. Bu sefer sineye çekmek yok. Her kelimesine hala sinirlendiğim konuşmayı da asla silmeyeceğim. Olur da yumuşarsam okur okur ders çıkarırım.

Hayatınız da canınızı sıkan birileri varsa çıkartın gitsin. Bu sizin hayatınız.. Kimse sizden memnun olmak zorunda değil..

İyi akşamlar.

By ozge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir