me

Köpek besleyenler evlenmeden önce birinci korkuyu, hamile kaldıktan sonra ikinci korkuyu yaşarlar. İlk korku acaba eşim köpeği ister mi? Sever mi? Tüylerinden rahatsız olur mu? Tuvalet eğitimi yoksa eve yapması rahatsız eder mi?  Bu saydıklarım aslında herkesi rahatsız eder ama köpek sahibi hariç..

Çünkü onun evcil hayvanı değil kardeşi, çocuğu, en yakın arkadaşı artık nesi yerine koyuyorsa odur. O yüzden tüyünden çişinden kakasından asla rahatsız olmaz. 

Evlendiğiniz de eşiniz de zaten seviyorsa veya  bizde olduğu gibi sizinle köpek sevmeye başladıysa korkmayın. Çocuk mevzusu çıkana kadar rahatsınız.

Hamile kaldınız diyelim en büyük tehlike çanları orda çalmaya başlar.
Kendi taktiklerimi ve kabullendirme çabalarımla anlatmaya devam edeceğim.. 
Öncelikle gittiğimiz doktora ilk sorumuz bu oldu: Köpek sever misiniz ? Köpek ve bebek hakkında ne düşünüyorsunuz? Bizim doktorumuz severim ama doğumdan sonra çok köpek seven arkadaşlarım vardı vazgeçtiler köpeklerinden, sizin görüşünüz gibi politik bir açıklama yaptı ama toxoplasma 9 ay boyunca takip edildi..

Hamileliğin olmazsa olmaz kurallarından biri de araştırma yapmaktır. Çünkü ilk çocukta hiçbir fikir sahibi olmadığınız başınıza hiç gelmemiş bir olayın başkahramanısınız.  Bilmediğiniz için sürekli okuyup araştırırsınız. Tabi bende sürekli Google amcaya evde bebek ve köpek olur mu? Nasıl olur? Ne yapılır? Gibi araştırmalar yaptım. Hiçbir sitede vay efendim hemen defedin o köpeği! Sokağa atın, barınağa verin, sahiplendirin gibi bir yazıyla karşılaşmadım tabi ki.. Aşıları, iç dış parazitleri tamamsa sorun yok biraz daha dikkatli davranmak zorundasınız evi daha fazla temizleyin gibi uyarılar, işte köpekle büyüyen çocuklar daha pozitif olur, bağışıklık sistemi kuvvetli olur, paylaşmayı bilir, hayvan sevgisi ile büyür gibi gayet olumlu yapıcı yazılar var. Hatta köpekle büyüyen çocuklar diğerlerine göre daha sağlıklı olurmuş ruhsal açıdan doğru evet ama sağlık açısından yorum yapamam 🙂

Birde etrafınızda kardeş, eş, dost, arkadaş, akraba bir sürü kişi vardır. Hepsi aynı düşünceye sahiptir. Aa hemen o köpeği gönderin iyimsiniz siz? Hatta daha da ileri gidip anne babalığınızı sorgularlar. Ne biçim ebeveynsiniz hiç mi çocuğa acımıyorsunuz gibi.

Onlara Google amcadan öğrendiğiniz şeyleri söylediğiniz de ise bak hala açıklama yapıyor. Köpek bu onun yeri sokak, hiç bebekli evde köpek olur mu? çocuğundan önemlimi diye lafı ağzınıza tıkarlar.

IMG_20170402_170444_464
Gold barınaktan alınmış normal goldenlara göre biraz daha minyatür bir köpek. Biz ona ev goldenı diyoruz. Ama bir gerçek var ki bahar aylarında cidden ne var ne yok bütün tüylerini döküyor uzun uzun.. Birde miçomuz var bu arada. O Yorkshire cinsi tüy dökmeyen nadir köpeklerden. O yüzden fazla sorun yaşamıyoruz Miço’dan yana. Sadece o da kendini bebek sanıyor. Sürekli ilgi alaka ister, kucaktan inmez, asla yalnız uyumaz tam bir bebektir.

Neyse sorun yaşadık evet. Kızımızın emekleme dönemi Gold hanımın da tüy dökme dönemine denk gelince, kızımızın ağzında yüzünde birkaç kere tüy yakalayınca dedik ki cidden biraz haklılar. Anneanneye gidiyorsun Gold diyerek, sokağa atmadık, barınağa vermedik, sahiplendirmedik, geçici olarak anneannesine verdik. Emekleme süreci bitince alacaktık fakat anneannenin bir komşusu şikayet etti, bir komşusu ben alırım dedi ve başına gelmeyen kalmadı. Burada bahsettim Gold..

Yurtdışın da yaşayan insanların internette gördüğünüz o güzel bebek köpek videoları aslında hayal değil. Ama işte bir yerde tamam aşısı var ama yine de göz göre göre tüy yutmasını istemiyorsunuz.

Sonuçta şuan da Gold bizimle, kızımız iki dünyalar güzeli köpekle birlikte büyüyor. O halinden memnun biz onlardan memnunuz.

İnsanlığa inat iyi bir hayvan sever daha yetişiyor.. Kedileri de pek sever resimde görüldüğü gibi 🙂

IMG_20170123_134148_412

By ozge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir