Başlık olmuyor artık. Çünkü sigarayı bıraktım elektronik sigaraya başladım.
Yine çok uzun bir ara verdim yazmaya. Çünkü gerçekten vaktim yok, işlerim çok yoğun, psikolojim çok bozuk. Tam yazmak istiyorum oturmaya fırsatım olmuyor. Tam oturuyorum yazmak içimden gelmiyor. Birde Özüm bebek konuşmaya başladı bol bol muhabbet ediyoruz sanırım canım sıkılmıyor 🙂
Hata yapıyorum aslında. Başka neyim var ki blog sayfam dışında?
Umarım bundan sonra daha sık yazarım, umarım..

Neler Oldu?

Olan şeyleri anlatmamın imkanı yok. Okuyanlar ve okuyacaklar için kısa özetle şunları söyleyebilirim. Hayatımda geçirdiğim en kötü dönemi geçirdim/geçiriyorum. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacakmış gibi geliyor. En mutlu günlerim geride bıraktığım günlerimdi artık bundan sonrası benim için hep yağmurlu hep karanlık olacakmış gibi.. Çok zor günler çok zor anlar yaşadım. Üstelik ortada olan elle tutulur bir şey yokken bunlar oldu. Zamansız, belki acımasız. Güneşli güzel günlerimizin çok güzel içine ettiler. Veya etti. Bir insan düşünün, kendi işinde gücünde, kendi hayatında ama nedense kalkıp benimle, evliliğimle, aile büyüklerimle uğraşıyor. Bir insan düşünün bir kere bile ağzından benimle ilgili OLUMLU YAPICI GÜZEL hiçbir söz çıkmıyor. Benim yorgunluğum hem iş hem çocuk hem ev işleri mevzu olduğunda “onunda arkadaşının hem iş hem İKİZ bebekleri hem de ev işleri” ortaya atılıyor. Benim sorumluluklarım mevzu olduğunda bilmem kimin daha çok sorumluluğu var veya neden Özge yapıyor oluyor. Benim eşimin bulunduğu iş günde 12 13 saat çalışmak, hafta sonu dahil dinlenmek olmadığı halde “kolay kazanılan para, havadan gelen para, vasıfsız insanların yaptığı iş” oluyor. Ya bir kere de güzel bir şey söyle, bir kere de takdir et, bir kere de güzel giden bir şeyi bozma.. böyle insanlar daha önce de girdi hayatımıza ama bu kadar ortak noktamız olmadığı için sadece ben çektim uğraştım ve gerçekler ortaya geçte olsa çıktı. İnsan bir kere elini vicdanına koymaz mı ya? Ben ne yaptım sana? Ben ne dedim sana? Bir kere bile saygısızlık yapmadım kötü söz söylemedim. Sen neden uğraştın bu kadar benimle/bizimle? Hiç durup düşündün mü? Sanmıyorum. Neden düşünsün ki? İki kelimede bir ama özge şöyle ama özge böyle diyen birisi neden iyi niyetle düşünsün ki neden iyi olsun ki?? Neyse bu konuda başka bir diyeceğim yok..

Neler Olacak?

(Bu arada sigaraya tekrar başladım, bu ara zamanı değilmiş)
Her zaman ki gibi sabırla bekleyeceğim. Elimden bir şey gelmiyor çünkü. Artık gücüm yok, inanılmaz mutsuzum. İnanılmaz üzgünüm. Kime ne anlatsam herkes hak veriyor da neden bu kadar bok içindeyim anlamıyorum.
Her şey bu kadar basit olmamalı. Herkes herkesin bu kadar hayatının içine girip bu kadar müdahale etmemeli ve bu kadar etki altına almamalı. Etkilenen tarafta bu kadar kendinden ödün vermemeli. Bir kere de birine HOP demeli DUR demeli. “Haklısın” diyerek iyice cesaretlendirmemeli! Karşı taraf suçlu değil aslında inanan daha çok suçlu ki daha önce yaşanmışlık var ve görünen o ki bundan ders alınmamış. İkisi aynı şey değil dediklerini duyuyorum. Evet bu daha ağır..

İş Yeri

Daha önce bahsettiğim, sözde alt ekibime gelecek diye alınan iki bayan arkadaşımızın biri daha yüksek maaşa başka firmaya kıdemli yazılım mühendisi olarak başladı. Diğeri henüz burada ama her an her şey olabilir. Çünkü bütün şans onlardan yana.
Bende henüz bir değişiklik yok. Sürekli yokuş, sürekli imkansızı zorlama modundayım. Çok yoğunum, ocak ayı özellikle aşırı yoğun geçti. Selenium ile takılıyoruz her gün.

Oscar & The Wolf

Geliyorlar Ankara’ya ve inanır mısınız biletim var 🙂 Bende çok şaşırdım ilk defa istediğim bir şey oldu bakalım. O gün erken çıkabilecek mi Ümit? Vaktinde gidebilecek miyiz? Sabırsızlıkla bekliyorum 🙂
Yüksek lisansların hiç biri olmadı. Bazılarında yedekte kaldım bazılarına hiç başvuramadım. Hoş zaten yapsam da iş anlamında bir artısı en azından BANA olmaz. Başkalarına yapmadıkları yüksek lisanstan bile artı olmuş ama bana gelince olmaz. Sertifika falan başka yollara başvuracağım. Yapacak bir şey yok başka.

Neyse daha fazla uzatmadan bitireyim umarım bir sonraki yazım daha kısa sürede gelir, daha erken görüşürüz. Ve umarım hayatımız eskisi gibi devam eder, kötü günler sona erer..
Mutlu kalın ! 🙂

By ozge

4 thoughts on “Kahvem&Sigaram.10”
  1. Yazınızın diline bakarak epey kötü zamanlar geçirdiğinizi görüyorum. Umarım atlatmışsınızdır ya da en kısa zamanda atlatırsınız. İnsanları hayatımıza sokup sokamayacağımızı seçmek bazen imkansız oluyor, şartlar önceden belirlenmiş oluyor ve müdahale edemiyoruz ama yine de umut hep vardır. Bu arada elektronik sigara ile aranız nasıl? Hangi modeli ve hangi likitleri kullanıyorsunuz?

    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkürler;) henüz geçmedi ama biraz daha iyi sayılırım:)
      Elektronik sigara olarak vaporesso swag kullanıyorum. Revenger da var eşimde. Daha önce eleaf i-stick pico yuda denedim. Likit olarak manhattan kullandım ilk aldığımda şuan humble kullanıyorum. Sigarayı gerçekten bıraktırıyor eğer sizde bırakmak isterseniz tabi:) kafa rahatlığına bağlı olduğu için 2 gün hiç sigara içmedim ama bu aralar yine bir sigara bir elektronik devam ediyor.

      1. İyi olduğunuza sevindim ? Daha da iyi olmanızı dilerim. Buna inanın, işe yarıyor.
        Ben sigara kullanmıyordum zaten (haftada 1-2 saymazsak) ama elektronik sigara kullanan çok fazla arkadaşım vardı. Ben de geçtiğimiz Eylül’de Pico ile başladım. Sonrasında Smok Qbox kullandım ve şimdi de Revenger kullanıyorum. Manhattan’ı çevremde beğenen pek olmadı ama Humble’ı hiç duymamıştım. Ben çeşitli likitler kullandım, evde kendi yaptıklarım da var ama Dinner Lady benim için hepsinin üstünde.

        1. Manhattan’ın secret garden i çok iyi ben ve çevrem genelde onu beğeniyor. Humble da dinner lady gibi premium likitlerden. Kendim tapmayı denemedim ama yanık coiller sayesinde coil sarmayı öğreneceğim sanırım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir