Yine yeniden yazamamamin uzerinden bilmem kac yil gecti sanirim.

Gercekten vaktim yok 🙁

Hem kim derdi ki Kahvem ve Sigaram serisinin 12.sini, Londra’daki evimin bahcesinde yazacagim :))

Hic gelecekteki planlarimizda yoktu boyle birsey. ama durup dusundugumuz de “Gec kalmisiz” yada “iyiki yapmisiz” diyoruz. Bunu diyebilmek tabi ki muthis birsey..

“Keske gelmeseydik” yada “Hemen geri donmeliyiz” dememek..

Bunlari diyenler oldu cevremizde. Bazen mecburiyetten, bazen yapamamaktan, yeteri kadar istememekten diyelim..

Son donemlerde duydugumuz faturalar, zamlar, bizi buraya iyice bagliyor. Londra’ya yerlesmeden once turist olarak geldigimizde fark etmistik. Tekrar Turkiye’ye dondugumuzde market fiyatlari, yasam standarti ve ulkede yasayan insanlarin genel tavri olsun (trafik kurallari, saygi ve sevgiden bahsediyorum) arada ucurumlar vardi.

Hic bir zaman Turkiye’de yolda karsilastiginiz biri size Merhaba demez veya bir hata yapmasa dahi Pardon demez. Burada sokakta yuruyen, alisveris yapan, isine giden, acelesi olan veya olmayan herkesin surekli kullandigi iki sozcuk. Sorry, thank you ve birde koca bir gulumseme 🙂

Belki kotu olarak su ozelliginden bahsedebiliriz. Kuralcilar! cok fazla kuralcilar ve bu bir yerde guzel diye bahsettigimiz trafik akisi veya marketteki duzen veya herhangi birsey bile olsa yeri geldiginde sinir bozucu olabiliyor. Mesela bir randevunuza 5 dk gec kalirsaniz gecmis olsun! Hic bir bahane kabul etmezler. Ya insanlar buraya kadar gelmis, yapalim demezler. Veya gecerli sebebiniz bile olsa, mantikli bir cozum bile sunsaniz kurallara uymayan hic birseyi yapmazlar! Bu yuzden belkide bu kadar yasanabilir ve mukemmel bir ulke 🙂

Ben tabi isime geldigi gibi davraniyorum. Insanoglunun icten gelen nankorlugunu kullanarak yeri geldiginde “Kurallar superdir” yeri geldiginde “Cok kuralcilar” diyebiliyorum.

Neyse lafi fazla uzatmayim, bu acilis olsun (bilmem kacinci kez soyluyorum) her hafta bir yazim olsun!

Burada zaten elimi sallasam Blogger’a yada Youtube’ra carpiyor. Tabi ki onlar gibi devam etmeyecegim 🙂 Bir onceki yazimda Londra’da dogum olaylarindan bahsederim demistim ama artik ayri bir yazi olarak yazmaya calisacagim.

Turkce klavye eksikligi icin tekrar tekrar ozur diliyor ve anlayisiniza siginiyorum 🙂

Dexter (Dex)

dip not: buda evimizin yeni bebegi Dexter 🙂

En kisa surede gorusmek uzere, sevgiler..

By ozge

2 thoughts on “Kahvem&Sigaram.13”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir