Yine bir vakit bulamama sendromu yaşıyorum!
Gecenin 03:00’ü ne yapalım uykusuz kalalım..

Bayram tatili dedik herkes tatile gidiyor biz gitmeyelim, bir kere bayramda bodruma gittik kalabalıktan yüzmeye bile yer bulamadık bir daha bayramda hiç bir yere gitmeyiz dedik ve gitmedik.

Zaten geçen hafta babalar günü için Eskişehir’deydim. Ümit yine gidelim dedi bir anlık kararla çıktık gittik. Babama yine bir süpriz oldu tabi. Hava şansımıza bu sefer güzeldi. Özüm için bol bahçeli keyifli bir tatil oldu. Dedesi şişme havuz hazırladı bol bol su ile oynadı, bahçeyi bilmem kaç kere turladı, top oynadı, kelebek kovaladı..

Biz temiz hava bol güneş uzun zamandır hep beraber vakit geçirmemişiz bu gittiğimiz de fark ettik. Babamın evinin yazı ayrı kışı ayrı güzel oluyor. Bir ara ümit le babam voleybol maço yaptı ben pek sportif değildim özümü kovaladım bol bol 🙂

Ağaçtan 10 kiloya yakın kiraz topladık afiyetle yedik hala yanımızda getirdiklerimiz bitmemiş her akşam yiyoruz babamın dediği gibi yarısını almışız sanırım:)

Her şey iyi hoştu salı günü 17.30 civarı yola çıktık bir yerde mola verdik bütün oyuncakları kurcaladık özüme bir şey bulamayıp kendimize puzzle alıp çıktık.

Çok değil biraz devam ettikten sonra bir patlama sesiyle irkilip sağa çektik kaputu açtık şok! Daha önce işe giderken beni yolda bırakan turbo borucuk yine patlamış. Biraz kurcaladık denedik olmadı 30km hız ile biraz daha devam ettik tekrar durduk. Ne yapsak etsek derken bir çekici geldi ;

– Abi Ankara’ya 300e götürüm dedi olmaz dedik

– 250 olsun ? yok sağ ol dedik. O sırada Özüm ağladı kucağıma aldım adam özümü görünce

– Abi tamam 200 dedi yok dedik. Ücretsiz çekiciyi çağırdık  beklemeye başladık.

Ümit japon yapıştırıcı ve Özüm’ün küçük gelen bodysi yardımıyla turbo boruyu yapıştırdı, sağlamlaştırdı tekrar yola koyulduk dedik ama 20 km üzerine çıkamadık. Bu arada ücretsiz çekici bekliyoruz hala ama gidebildiğimiz kadar gidelim derdindeyiz. Polatlı’ya kadar gittik ite kaka. Polatlı sanayi de açık bir elektrikçi bulduk bu arada saat 22:00 oldu adam bizim 1 saat uğraşıp yapıştırdığımız boruyu söktü 2 3 sprey sıktı daha iyi oldu dedi ama hiçbir şey değişmedi. Hatta daha kötü oldu hızımız 10kmye düştü hala çekici gelmedi..

En son tekrar aradığım da garanti bankasının asistans hizmetleri en yakın sanayiye çekeriz siz zaten Polatlı sanayidesiniz. Ankara’ya gidemeyiz ücretli olur dedi sinirlendik kavga ettik başka çekici aradık. Herkes dolu herkes kurnaz çıktı.

Neyse bir tanesi ile 280e anlaşıp beklemeye koyulduk yol ortasında olmaz benzinliğe gidelim dedik arka arka zor bela benzinliğe girdik  saat oldu 23.30. Özüm tabi mışıl mışıl uyuyor koltuğunda..

Benzinliğe çardak yapmışlar 6 7 genç abartılı araçlarıyla gürültü yaptıkları için Ümit tarafından uyarıldılar bebek uyuyor sessiz olun dedikten sonra biri yanımıza gelip abi yardım lazım mı? sıkıntı yok falan dedi sağ ol dedik yolladık.

Saat oldu 00.20 çekici hala gelemedi. Kahve sigara derken saat oldu 01.00 çekici geldi aracı itmek için yardıma gelen gençler Ümit’e sordular hayırdır abi diye Ümit kopan turbo boruyu gösterdi e abi niye demedin biz motorcuyuz dükkan az ilerde parçada vardı hemen hallederdik dediler ve ben araçla çekici tepesinde kala kaldım..

Şanssızlık üstüne şanssızlık derken 02.30 da eve girebildik. Özüm hala baygın şekilde uyuyordu.. Ben sabah 8:00’de işe gitmek için kalktım. Perişanlık perişanlık yani.

Ama her şeyden önemlisi hem babamla doya doya vakit geçirdik hem Özüm gerçekten 2 günlük tatil yaptı hem de emekli olduğumda yapacak iş buldum.

Kesinlikle çekici aracı alıp bu işi yapacağım! Paraya para demiyorlar yahu..

Hiç çekici tepesinde seyahat etmemiştik onu da yapmadık demeyelim bu hayatta herkese tavsiye ederim çok eğlenceli 🙂

Dizel aracınız varsa mutlaka filtrenizi kontrol ettirin. Sıfırı pahalı arızası ise paha biçilemez..

By ozge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir