Yine bir maymun iştahlılığım değilse eğer güzel işler yapmayı istediğim, planladığım elimden düşürmeyeceğimi umduğum intuos art tabletimi almış bulunmaktayım.

Aylardır ara ara araştırıp çok para yaa diye vazgeçtiğim tableti 300 400tl gibi bir indirimle daha doğrusu vatan bilgisayarda gözümle göreyim kurcalayım diye gidip fiyatını çok fazla görünce ucuz bulduğum TR toptancısından hemen öğle tatilimde gidip aldım.

Yaptığım iş ile bir alakası yok evet ama yıllardır vazgeçemediğim hobim olan resim ile alakalı. Birde bloğumda ilerleyen günlerde başlayacağım tasarım işleri ile ilgili çok işime yarayacağını düşünüyorum.

Olmadı kendim çizip kendim oynarım J

İntuos yeni serisinde 4 farklı tablet çıkardı. Grafik işe ile ilgileniyorsanız şuan piyasada ki en ünlü en kaliteli malzeme diyebilirim. Ben seçim yaparken her şeyde olduğu gibi yine terazi burcu olmamın verdiği yetkiye dayanarak karar veremeyip çok düşündüm. İlk iki ürün arasında kararsız kalmamda ki sebep en alt seviyesi Draw modeli ile Art modelinin arasında hiçbir fark olmaması, tek farkın Art modelin de dokunmatik ekran olması. Bu iyi bir şey mi? Elbette iyi bir şey. Fakat Draw modelinin kısa yol tuşlarına da parmakla yapabileceğimiz büyültme küçültme gibi hareketleri ekleyebiliyoruz.

Olmuşken iyisi olsun diye düşünüp Art modeline geçtim. Sonra dedim ki e en iyisi neden olmasın? Pro serisi çok çok pahalı olduğu için bari touch özelliği olsun ama pro olmasada olur dedikten sonra Art olanda karar kıldım.

Tabi bir de ürün yanında verdikleri program hediyeleri var. Seçimimde o konuda araştırma yaparak karar verdim. Draw olan da ki program lite versiyondu. Art olanda  Corel Painter Essentials vardı. O yüzden onu seçtim.  Kısaca özelliklerinden bahsetmeye çalışayım.

 

Intuos Draw : Dokunmatik özelliği bulunmamaktadır. Sadece kalem ile kullanılır, beyaz ve mavi renk seçenekleri mevcuttur. SMALL boyutu vardır. Yazılım hediyesi : ArtRage Lite programıdır.

Intuos Art  : Çoklu dokunmatik özelliği vardır, 2 parmak kullanılarak; büyütme-küçültme, döndürme, kaydırma yapılabilir , siyah ve mavi renk seçenekleri mevcuttur. Small ve Medium seçenekleri vardır. Yazılım hediyesi : Corel Painter Essentials

Intuos Photo : Çoklu dokunmatik özelliği vardır, 2 parmak kullanılarak; büyütme-küçültme, döndürme, kaydırma yapılabilir , siyah ve mavi renk seçenekleri mevcuttur. Yazılım hediyesi: PaintShop® Pro X8 (Win), Wacom Creative Kit by Macphun* (Mac) & Corel® Aftershot® Pro 2 (Win & Mac) Small modeli vardır.

Intuos Comic : Çoklu dokunmatik özelliği vardır, 2 parmak kullanılarak; büyütme-küçültme, döndürme, kaydırma yapılabilir , siyah ve mavi renk seçenekleri mevcuttur. Small modeli vardır. Yazılım hediyesi: Clip Studio Paint Pro and Smith Micro Anime Studio™

 

Hepsinin wireless-Kit özelliği vardır ama ayrıca satılır. Kalem yedek uçları kutudan çıkıyor, henüz kullanmadım ama denemişliğim olduğundan gayet başarılı bir ürün olduğunu söyleyebilirim.

Ben henüz poşetini açmaya kıyamadığım için sadece internet üzerinden fotoğraf ekleyeceğim, ileri ki yazılarımda bol bol göreceğiz kendisini J

By ozge

8 thoughts on “Intuos (Art) Tablet”
    1. Merhaba,
      kutunun kapağının iç kısmında seri numarası ve şifresi var, wacomun sitesine girip cihazınızı kaydedip yazılımı indirebilirsin.

    1. Merhaba 🙂 Ankara Kızılay mesrutiyet caddesinde tek satıs noktası var oradan aldım ama eger dusunuyorsunız

    2. Ben aldığımı hiç kullanmadım bir kere yükledim deneme yaptim ve suan kullanılmıyor özel kılıfıyla duruyor duusnurseniz uygun fiyata verebilirim 🙂

      1. Fiyatiyla ilgili ne dusunuyorsunuz birde boyutu small mudur ? Mediumla arasinda cok fark varmi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir