Çok nostaljik değil mi? Günümüz teknolojisinde ya ne gerek var e-mail varken diyenleri duyar gibiyim. Öyle değil işte. O kadar basit değil 🙂

Bir kere kendi el yazınız, belki parfümünüz sizden bir parça gidiyor sevdiklerinize. Benim ilk ve son mektup arkadaşım benden bir yaş büyük halamdı. Biz küçükken sürekli mektuplaşırdık. Renkli renkli zarflar çiçekli böcekli kağıtlar acaba ne anlattı ne yazdı merakı ile kapıda postacı beklemeler..

Kendisi Eskişehir’de oturduğu için ve o zamanlar cep telefonu gibi bir iletişim aracımız olmadığı için ancak mektupla haberleşirdik. Hoşumuza da giderdi. Ben Eskişehir’e gideceğim zaman ev telefonundan arayıp mektupları da getir tekrar okuyalım derdi.
Bende mektup hastalığı okul hayatımda da sürdü. Ortaokul arkadaşımla derste mektuplaşırdık. Ya hatta eşime bile ara ara mektup yazarım :)Çantasına yastığının altına bir yerlere gizler bulmasını beklerim 🙂

Geçen yazımda bahsettiğim gibi http://www.mutlulugunpesinde.com/ Şeyma’nın yazısında görüp ben neden yapmıyorum dedim ve ilk mektup arkadaşımdan ilk mektubumu beklemeye başladım. Bugün gelir diye umuyorum. Hatta sanırım ortaokul arkadaşıma ulaşıp adresini alıp ona da sürpriz mektup yazmayı planlıyorum 🙂
Tabi yeni nesil mektup arkadaşlığı değişmiş. Zarfın içine minik hediyeler süs eşyaları konuluyormuş. Genelde yurtdışında oturan insanlar değerlendirilip onların hayatları, kültürleri, kim oldukları paylaşılıp aynı zamanda dil geliştirme yabancı dil öğrenme olaylarına giriliyormuş. Çok güzel değil mi? Bayıldım tek kelimeyle. Yabancı bulduğum arkadaşım henüz yazmadı ama sorun değil benimde aliexpress siparişlerim henüz gelmedi.

Bir sürü şirin zarf kağıt siparişi verdim. Minik hediyeler istedim. Bu hafta içi gelir sanıyorum. Zaten deliler gibi kırtasiye alışverişi hastalığım var pek iyi olmadı benim için ama hobi değil mi? Mutlu eden hobiler arasında işte !

Mektup arkadaşınızı nasıl bulursunuz?

Ben iki arkadaşımı da instagramdan buldum. Önce yabancı olanı buldum sonra onun listesinde ki Türkler kim diye bakarken Türk olanı buldum 🙂 #penpals #lookingforpenpals #penpalswanted bu etiketlere insanlar kendileri hakkında bilgi verip arkadaş aramalarını belirtiyorlar. Gerçi ne yalan söyleyeyim şuan ki yaş ortalaması çok düşük geldi bana. Ya da ben çok büyüdüm artık bilemedim 🙂

Özel açılmış penpal siteleri de varmış ama denemeye gerek yok sanırım. Zaten hep söylediğim gibi çok vaktim olmadığı için 4 5 arkadaş yeterli şimdilik.

Mektup arkadaşlığı için en uygun Alışveriş adresi Aliexpress :

Piyasada 5 10 tl ye aldığınız her şey emin olun aliexpresste sadece 1 2 $. Sadece biraz bekliyorsunuz gelmesi için. Benim gibi sabırsız biri değilseniz beklemeye değer. Aldıklarımdan birkaç fotoğraf paylaşıyorum.

Mektup gönderirken en yakın ptt sizin işinizi çözer diye umuyorum. Açıkçası yurtiçi mektuplardan değil de yurtdışı mektuplar korkutuyor beni ya gitmezse? Ya doğru adres bulunmazsa diye ama Çin’den aldığım bir şey bana geliyorsa demek ki mektubumda gider diyerek rahatlıyorum birazcık 🙂

Hiç tanımadığınız biriyle ne konuşursunuz?

Tabi ki kendinizi tanıtırsınız. Siz kendinizi ne kadar tanıtmak isterseniz o kadarını anlatırsınız. Sevdiğiniz şarkılar, kitaplar , filmler, yemekler, sevmedikleriniz, Türkiye gerçeği ve yalanı, okulunuz işiniz aileniz kısaca ne isterseniz anlatırsınız. Karşı taraftan gelecek cevapla beraber zaten şekillenir ve yeni bir dost arkadaş kazanabilirsiniz. İncik boncuk şeyler seviyorsanız mutlaka deneyin derim 🙂 Bazen farklı insanlarla konuşmak dertleşmek iyi gelebilir. Başka hayatlar tanımak sizi değiştirebilir. Tabi eminim bu işi yanlış şekilde kullanmaya çalışanlarda olacaktır. Moralinizi bozmayın. O insanlardan maalesef her yerde var. Onlar için yapacak hiçbir şey yok. Aile terbiyesi, kültür seviyesi, kendini geliştirme, insanlık v.b. özellikleri gelişmemiş insanlar onlar. Siz söyleseniz de öğretseniz de onlar değişmez. En güzeli engelleyin gitsinler.

Umarım biraz olsun unutulmaya yüz tutmuş tarihin gelmiş geçmiş en büyük ve bence en güzel iletişim araçlarından olan mektup hakkında bilgi vermiş birazda sizi özendirmişimdir.
Denemeniz dileğiyle mutlu kalın 🙂

Bu arada mektup arkadaşım olmak isterseniz iletişime geçebilirsiniz 🙂

By ozge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir